autor Mihaela Tomescu

Toate aceste experiente m-au dus unde sunt acum

Consultant Senior Recrutare & Executive Search, Consilier in Cariera si Trainer pasionat cu experiență în formarea teoretica si practica a unor echipe mici si mari din diferite industrii. Toti oamenii frumosi pe care i-am intalnit precum si experienta diversa pe care o am in Management, Leadership, Recrutare si Resurse Umane, m-au inspirat sa SCRIU.

Scriu despre tendințele în recrutare și HR și despre cum să te adaptezi noilor generații de candidați daca ești angajator, dar și ce să faci mai bine, dacă ești candidat in cautarea unei schimbari profesionale.

In ultimii 7 ani a fost implicata in dezvoltarea si implementarea programelor de training si coaching pentru echipele de management si vanzari. Design si implementare training-uri si onboarding pentru noi angajati.

Cred ca singura si cea mai mare provocare cu care se confrunta companiile , este angajarea unor persoane inteligente si talentate care sa se  identifice cu cultura si valorile unei organizatii, si de aceea, o cariera in recrutare, coaching si training este atat de interesanta si plina de satisfactii pentru mine.

Am creat acest site pentru a impartasi gandurile, sfaturile  si trucurile mele  despre toate aspectele legate de recrutare, brand personal, brand de angajator, retentie, cariera , dezvoltare personala si profesionala si pentru a genera discutii in jurul acestor subiecte in beneficiul tuturor celor interesati.

Pentru că ceea sunt azi este rezultatul experiențelor avute și al oamenilor pe care i-am întâlnit, te invit să citești și o parte din povestea care m-a adus in acest punct.

copilarie Mihaela Tomescu

Nu mi amintesc ca atunci cand eram copil sa fi spus vreodata : „Vreau să fiu recrutor atunci cand voi fi mare ”,
Am crescut dorind să fiu, mai întâi, vanzatoare, musafir, doctor, iar mai târziu, prezentator de stiri, am petrecut ore în șir în fața unei oglinzi prezentând stirile, folosind tot ce gaseam prin casa pe post de microfon imaginar... Imi placea sa comunic cu oamenii inca de mica, iar ceea ce mi-a fost mereu clar a fost ca drumul meu natural este alaturi de ei.

Imi placea sa fiu prietena cu toata lumea, pluteam parca printre bisericutele care se creasera, faceam legaturile intre colegii mei cu usurinta, castingandu-mi popularitatea in randurile acestora prin spiritul rebel dar si fiind un model in privinta rezultatelor scolare

si O CALATORIE care a schimbat totul

Mai tarziu dupa cativa ani si o multime de experiente atat pe plan personal cat si profesional , aveam sa imi descopar cu adevarat pasiunea pentru oameni .Cu totii avem la un moment dat acel moment cunoscut sub numele “turning point”- moment de cotitura din viata noastra.

Pentru mine acesta a fost reprezentat de o lunga calatorie peste hotare. Cum s-a intamplat ?

Pur si simplu, intr-o zi am luat decizia de a pleca intr-o aventura internationala , ceea ce poarta denumirea de an sabatic , la vremea respectiva nu cunosteam acest concept, ci doar simteam o nevoie apriga de cunoasterea a altor oameni , a altor culturi. Astfel am ajuns sa vizitez peste 40 de tari, sa fac voluntariat, sa lucrez pe vas de croaziera, sa calatoresc doar cu un rucsac in spate si sa traiesc alaturi de localnici sa stau la masa cu oameni de diferite nationalitati.

calatorie Mihaela Tomescu

 

copyright 2020 © Mihaela Tomescu