autor Mihaela Tomescu

Toate aceste experiente m-au dus unde sunt acum

Povestea Mea

Povestea Mea

În spatele oricărui OM se află o poveste.

Pe a mea am numit-o "De la căutarea de sine către o carieră în recrutare și lucruri pe care puțini le știu despre mine"

Uneori, ne simțim pierduți în viață și nu știm încotro să ne îndreptăm. Ne întrebăm dacă am ales drumul cel bun sau dacă ar fi trebuit să o apucăm într-o altă direcție. Dar adevărul este că fiecare decizie pe care o luăm ne definește și ne îndrumă spre ceea ce suntem cu adevărat. Așa cum spune și citatul de mai jos, suntem suma tuturor alegerilor pe care le facem.

“Viata este suma tuturor alegerilor tale” - Albert Camus

Încrederea în sine - darul pe care l-am primit de la BUNICA

M-a pus să îmi pun cărțile pe cap și să fac multe plimbări pe alea cu trandafiri din curtea noastră, toate acestea pentru a-mi îmbunătăți postura. Spunea ea “Privirea înainte, că pe jos nu e nimic.”

A fost un privilegiu să fiu crescută de ea, mi-a transmis principii de viață ce se reflectă în ceea ce sunt astăzi. M-a încurajat și a avut încredere în mine și m-a ajutat astfel să-mi îndeplinesc cele mai îndrăznețe visuri.

Îmi amintesc cuvintele pline de afecțiune pe care le spunea despre și către mine, că sunt frumoasă, deșteaptă, creativă, iubită și apreciată. Privind înapoi, îmi dau seama că aceste cuvinte m-au influențat și că povestea pe care mi-am spus-o încă de mică m-a adus în punctul în care sunt acum.

Am început să lucrez de la vârsta de 16 ani și am avut diverse job-uri, unele nu se regăsesc în CV, dar povestea mea profesională a început de la spălător de vase, apoi pe rând ospătar, barman, secretară, vânzătoare de pantofi, operator de call center, recepționeră, om de vânzări, manager, recrutor și acum lider, și uitându-mă în urmă, ce au toate în comun este faptul că într-un fel sau altul, pe oriunde am trecut, am fost top performer. Nu spun asta ca să mă laud, ci mai degrabă o spun ca o recunoștință pentru darurile pe care le-am primit în copilărie.

Libertatea de a ALEGE este cea mai mare putere pe care o avem

O alegere importantă pe care o facem adesea este modul în care ne cheltuim banii. Nu contează câți bani câștigăm, ci cum îi cheltuim, și totul are legătură cu valorile noastre personale. În cazul meu, banii pe care îi am îi cheltui în această ordine: prima dată investesc în educația mea (cursuri, training-uri, evenimente și cărți), apoi plătesc facturile, iar de restul călătoresc și îmi cumpăr haine sau îmi fac tot felul de plăceri materiale.

De mică am fost mereu învățată că educația este cheia succesului și că trebuie să investesc în mine pentru a putea ajunge acolo unde îmi doresc. Bunica, cea care m-a crescut, era o persoană educată și putea să îți povestească orice carte citită cu ani în urmă, cu lux de amănunte și date exacte. Ea m-a susținut și m-a încurajat să caut mereu să fac ceea ce îmi doresc, să îmi investesc timpul și energia în lucrurile și oamenii care mă fac să mă simt natural într-un flux, adică să fie ușor. Căci atunci când faci ceea ce îți place, totul este ușor.

Fac și o mărturisire: când eram mică, nu citeam cărțile obligatorii la școală, bunica mi le povestea, iar eu făceam temele și referatele obligatorii. În schimb, citeam zeci de cărți cu povești nemuritoare și întreaga colecție de cărți ale lui Jules Verne. Am fost încurajată să fac și să citesc ce îmi place, mi-am cultivat astfel o pasiune pentru lectură, pasiune pe care o am in continuare.

Bunica a avut multe idei și tehnici care au pus bazele educației mele. Ea m-a încurajat să îmi dezvolt abilitățile și cunoștințele și să nu mă concentrez pe lucrurile care sunt lipsite de relevanță pentru mine.

IMG_3249

“ Să fii optimist nu înseamnă că ești orb în fața realității. Ci înseamnă că rămâi motivat să găsești soluții la orice probleme ar apărea”

Acestea sunt cuvintele lui Dalai Lama, iar eu am trăit mereu cu această filozofie în minte, moștenită de la bunica mea. Am fost întotdeauna cea mai optimistă persoană pe care o cunosc și nu doar eu cred asta, mi-au spus-o si alții. Atitudinea asta m-a ajutat să trec peste multe provocări pe care le-am intampinat in viață.

Provocările vieții: oportunități de învățare și creștere personală

De ziua mea, pe 25 noiembrie acum mai bine de 2 ani, am hotărât să fac un lucru neobișnuit – mi-am făcut un curcubeu în păr, la propriu. Am avut acest impuls, pur și simplu. Pentru mine a reprezentat o declarație de curaj și optimism în pandemie.

Cred că fiecare provocare/problemă vine cu o oportunitate de învățare și de creștere. Nu am dus lipsa de astfel de momente în viața mea. Am trecut prin burnout, fără să știu exact ce înseamnă asta la momentul respectiv. Am simțit că totul îmi scapă de sub control și că am nevoie să fac o pauză. Așa că, într-un impuls de moment, am decis să fug în lume și să călătoresc singură timp de un an, doar cu un rucsac în spate. Am vizitat atunci 40 de țări, am cunoscut oameni minunați și am trăit experiențe memorabile.

Călătoria în sine a fost o experiență unică, dar cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost acela că ceea ce căutam era, de fapt, chiar în locul de unde am plecat. Am înțeles, exact ca în cartea "Alchimistul" de Paulo Coelho, pe care de altfel am citit-o chiar în acea perioadă, că nu este nevoie să căutăm prea departe. Trebuie doar să fim deschiși și să privim în interiorul nostru.

O altă magie care s-a întâmplat în timpul acestei călătorii a fost că am ajuns să vorbesc fluent limba spaniolă, și asta doar în 4 luni. Din păcate, au trecut 6 ani de atunci și skill-urile mele de limba spaniolă au cam ruginit. Cu toate acestea, rămân cu confirmarea că este important să rămânem deschiși și să ne lăsăm surprinși de lucrurile inimaginabile pe care le putem face.

Alegerea care mi-a schimbat viața: O CARIERA în recrutare

După acea călătorie, m-am întors hotărâtă să îmi construiesc o carieră care să mă facă să mă trezesc entuziasmată și curioasă în fiecare zi. Și am găsit-o în recrutare.

M-am alaturat echipei Adecco, iar asta mi-a schimbat complet viața. Cineva a văzut în mine potențialul unui bun recrutor și mi-a oferit șansa să încep o carieră în domeniu. Și de atunci, am început să iubesc cu adevărat ceea ce fac.

Recrutarea este o carieră plină de provocări și satisfacții. A ajuta omul potrivit să ajungă la locul potrivit este o artă, iar eu mă bucur să mă simt omul potrivit la locul potrivit în fiecare zi, îmi folosesc intuiția și experiența pentru a-mi ajuta partenerii să găsească candidații potriviți.

IMG_3267
Încă îmi setez obiective ambițioase și îmi plac provocările, pentru că asta mă face să mă simt vie și este în acord cu una dintre valorile mele principale, Evoluția. Recunosc însă că uneori mă simt intimidată de propriile obiective și am momente în care îmi este teamă. Îmi propun obiective dificile și uneori nu le ating, de cele mai multe ori fac greșeli, dar asta nu contează. Învăț din experiențe și aleg mereu să văd partea pozitivă.

În spatele fiecărui om se află o poveste, iar aceasta a fost povestea mea.