Norocul in cautarea unui loc de munca

autor Mihaela Tomescu

Sa fie oare vorba despre noroc? 

Tu mereu ai avut NOROC de joburi bune, de oportunități profesionale, etc..”- m-am gândit la acesta fraza în ultima vreme, mai ales că mi-a fost adresata chiar mie.

Să vorbim puțin despre norocul în căutarea unui loc de muncă.

Să pornim de la faptul că piața muncii este deosebit de complexă și că o multitudine de forțe interacționează cu ea, multe dintre ele  în afara controlului nostru  și mai ales peste  abilitatea noastra de a prezice ce va urma.

Chiar și tinând cont de incertitudinea cu care ne confruntăm , nefiind  prea clar ce se poate întâmpla în acest viitor incert, cred că există persoane cu o anumită atitudine care Le predispune la noroc în general.

Din experienta personala, dar mai ales din povestile celor cu care am interacționat, concluzionez cu tărie că exista noroc în căutarea unui loc de munca, însă nu așa cum te-ai fi așteptat tu.

Aș vrea să împărtășesc cu tine câteva idei la care să te gândești/ acțiuni pe care le poți face, astfel încât să atragi norocul de partea ta.

7 idei pe care să le iei în calcul dacă vrei să  atragi norocul de partea ta.

Mai multă acțiune –  Ca si in vânzări, dacă sunam la 100 de uși  vom obține mai multe rezultate decât daca  sunam doar la 10. Prin urmare, daca vrei sa ai rezultate, este esential sa fii cu adevarat activ in cautrea unui loc de munca.

Ai încredere în tine și în norocul tău– Am întâlnit oameni care au toate competentele și abilitățile necesare,  sunt selectați în baza experientei și a CV-ului pentru interviu, însă ajung acolo și nu reusesc să se puna în valoare. Ai incredere in tine si in competentele tale, invata sa te vinzi.

Fii realist- Norocul nu va fi intodeauna de partea ta. Chiar și cei mai norocoși stiu că trebuie să tragi de mai multe ori la tintă până nimerești. Plus că, uneori  ghinionul poate fi noroc deghizat.

Momentul perfect nu există – Daca tu crezi că încă nu ai suficientă experiență pentru a lucra într-un departament, crezi că nu vei știi cum să gestionezi un nou proiect, atunci cu siguranta vei avea dreptate. Henry Ford   spunea , „ dacă crezi că poți, ai dreptate, dacă crezi că nu poți, ai dreptate ”.

Aceasi abordare, același rezultate– Pentru ca norocul să vină la tine, trebuie sa creezi noi circumstanțe. Să spunem că ai aplicat la 50 de job-ui  și nu ai avut niciun rezultat. De ce să iți irosesti timpul și energia să faci în continuare același lucru, asteptandu-te la alt rezultat?

” Nu iti pune toate ouăle într-un singur coş( asigura-te ca ai cel putin 3 planuri de rezerva, cum le-aș numi eu) – În căutarea unui loc de muncă, ca și în viața, trebuie să ai  mereu mai multe opțiuni disponibile . De ce? deoarece, după ce îți definesti obiectivul, este posibil să fii nevoit să schimbi  strategia care te va duce la el. Rareori drumul către obiectivul tău va fi drept.

Da-mi doamne răbdare, dar dacă se poate dă-mi-o acum” – Atunci când cauți un loc de muncă este extrem de important  să te înarmezi cu multa răbdare, acest lucru nu înseamnă să te relaxezi ci mai degrabă să abordezi cu calm și încredere situatia in care te afli  și sa continui să acționezi în direcția obiectivului tău.

NOROCUL TĂU, RESPONSABILITATEA TA

Este adevărat că există circumstanțe pe care nu le putem controla si nu le putem alege , foarte probabil există mai puține oportunități și mai multe persoane care le caută, dar de aici până la  a pune  toată responsabilitatea în mâinile destinului este cale lungă și nu mi se pare a fi o opoțiune foarte bună.

Viziunea care mă calauzeaza pe mine în viață este : Norocul  este dincolo de amulete magice,  iar  viața cu sigutanta te va suprinde în moduri cât se poate de  neașteptate. Este posibil să câștigi la loto,  dar trebuie mai intai să joci. Daca vrei să ai noroc, ar trebui sa iți creezi circumstanțele favorabile.

Lasa un comentariu

*Prin completarea acestui formular esti de acord cu stocarea si folosirea datelor tale personale de către acest site web.

S-ar putea sa iti placa

 

copyright 2020 © Mihaela Tomescu