Te-ai gândit vreodată că pasiunea pentru călătorii și căutarea unui loc de muncă ar putea merge mână în mână?
Ei bine, iți voi spune cum vad eu lucrurile, atât prin prisma proprilor experiențe cât și datorita nenumaratelor ocazii pe care le-am avut de a cunoaște oameni cu o asemenea pasiune. Cei care iubesc aventura și călătoriile de cele mai multe ori nu întâmpină probleme în zona profesionala.
Vrei să știi de ce? Călătoria stimulează simțurile și servește drept exercițiu de repetiție în depășirea diferitelor provocări pe care o zi plina de aventura le poate aduce.
Atunci când ne căutam un loc de muncă, concurența nu ar trebui nicidecum să ne demotiveze. Tot ce trebuie să facem este să punem la bătaie toata creativitatea de care dispunem, astfel încât toate punctele forte să fie scose în evidenta, fie că o facem cu ajutorul CV-ului fie ca o facem în cadrul interviului sau în rețeaua noastră de cunoastinte.
Daca iți place să călătorești și ai făcut-o până acum cu pasiune, ai deja un atu atunci când vine vorba de obținerea unui loc de muncă, promovarea internă sau reorientarea profesională pe care ți-o dorești.
Pasiunea pentru călătorii, poate fi acel ceva care te diferențiază de ceilalți candidați. De ce?
În principal deoarece călătorii au spirit antreprenorial, le plac emoțiile noi și tind să fie mai empatici cu ceilalți. Însă pe lângă aceste abilitați și caracteristici pe care o persoana pasionată de călătorii le dezvoltă, exista și altele extrem de dorite de către angajatori, abilitati pe care îmi doresc să le dezvolt în rândurile ce urmează:
- Atunci când pasiunea ta este să călătorești, arăți că îți plac schimbările și poți fi flexibil într-un mediu de lucru diferit.
- Calatorul de regulă o minte mult mai deschisă – datorită experientelor diverse și a contactului cu diferite culturi și-a dat seama că realitatea lui nu este singura realitate. Prin urmare, nivelul acestuia de toleranță și acceptare față de ceea ce este diferit este de obicei mult mai mare.
- Capacitatea de a lua decizii– se înțelege că o persoană care a călătorit mult este obișnuită să ia decizii importante și rapide, iar daca vorbim despre o functie cu resposabilitate intr-o companie, astfel de abilitati sunt extrem de importante.
- Abilitatea de a găsi soluții – A vedea lumea și situațiile din perspective noi, iți oferă o baza solida de informații care ulterior te poate ajuta în identificarea unor soluții noi.
- Abilitați de organizare și planificare– În călătorii este important să iți definești obiective și să iți planifici fiecare etapa necesara atingerii acestora, de aceea calatoriile sunt un spațiu excelent în care aceste abilitați pot fi dezvoltate.
- Munca în echipă– este de obicei un element comun în orice călătorie. Atunci când călătorești însoțit, va trebui să fii de acord, să negociezi ce activități sau locuri aveti de vizitat în fiecare zi și să ajungi la un acord cu ceilalti membri ai grupului. Aceasta experienta te va ajuta, fără îndoială, să iți împărtășiți opiniile și să le accepți pe ale celorlalti.
- Mai multa încredere în tine însuti– Probabilitatea este foarte mare că atunci când ai fost foarte expus unor situații diverse, unor culturi diferite sau ai fost pus in fata unor noi provocări și ai reușit cu succes sa le depășești, increderea în tine însuti să fie crescută, aspect care fară îndoială nu v-a trece neobservat în cadrul unui interviu de angajare.
Concluzia mea 🙂
Atunci când călătorești este ca și cum ai frecventa cursurile unui master în abilități personale. Iar dacă ai și curajul să călătorești singur, să ieși din zona de confort, vei învață să te cunoști mai bine pe tine, pe ceilalți, să apreciezi și sa te bucuri. Este cel mai aprig exercițiu de independență, prin care iți dezvolți abilități care pot fi folosite ulterior și în domeniul profesional .
Sunt cu siguranță multe alte beneficii pe care călătoriile le aduc în viața noastră, nu doar la nivel personal, ci și profesional. Acestea ne extind orizonturile, ne îmbunătățesc abilitățile de comunicare și ne ajută să dezvoltăm o perspectivă mai largă asupra lumii. Cu toate acestea, există momente când dorința de a călători se confruntă cu obstacole, cum ar fi timpul sau resursele financiare limitate.
Dacă ești într-o astfel de situație, dar pasiunea ta pentru călătorii este în continuare puternică, să știi că există mereu alternative pentru a te bucura de experiențele călătoriilor. Aceste călători pot avea un impact real dacă ești în căutarea unui loc de muncă.
În primul rând, poți retrăi călătoriile avute. Amintirile nu sunt doar o colecție de momente stocate în mintea ta, ci și un izvor de inspirație și învățare. Poți sa te întorci în timp, să revezi fotografii, să inventariezi suvenirurile adunate de-a lungul anilor, să ai discuții cu oamenii alături de care ai călătorit și să redescoperi darurile pe care ți le-a oferit fiecare experiență.
În al doilea rând, cărțile reprezintă o altă modalitate extraordinară de a călători fără a părăsi confortul casei tale. Cărțile de călătorie, romanele, memoriile și chiar cărțile de istorie te pot transporta în lumea fascinantă a diferitelor culturi și locuri. Fie că este vorba de poveștile aventurierilor reali sau de cele ale personajelor fictive, cărțile iti permit să experimentezi o diversitate de experiențe și să înveti din ele.
Pasiunea ta pentru călătorii poate fi întotdeauna cultivată și valorificată.