Cum te ajuta pasiunea pentru calatorii în cariera?

autor Mihaela Tomescu
pasiunea pentru calatorii Mihaela Tomescu

Te-ai gândit vreodată că pasiunea pentru călătorii și căutarea unui loc de muncă ar putea merge mână în mână?

Ei bine, iți voi spune cum vad eu lucrurile, atât prin prisma proprilor experiențe cât și datorita nenumaratelor ocazii pe care le-am avut de a cunoaște oameni cu o asemenea pasiune. Cei care iubesc aventura și călătoriile de cele mai multe ori nu întâmpină probleme în zona profesionala.

Vrei să știi de ce?  Călătoria stimulează simțurile și servește drept exercițiu de repetiție în depășirea diferitelor provocări pe care o zi plina de aventura le poate aduce.

Atunci când ne căutam un loc de muncă, concurența nu ar trebui nicidecum să ne demotiveze. Tot ce trebuie să facem este să punem la bătaie toata creativitatea de care dispunem, astfel încât toate punctele forte să fie scose în evidenta, fie că o facem cu ajutorul CV-ului fie ca o facem în cadrul interviului sau în rețeaua noastră de cunoastinte.

Daca iți place să călătorești și ai făcut-o până acum cu pasiune, ai deja un atu atunci când vine vorba de obținerea unui loc de muncă, promovarea internă sau reorientarea profesională pe care ți-o dorești.

Pasiunea pentru călătorii, poate fi acel ceva care te diferențiază de ceilalți candidați. De ce?

În principal deoarece călătorii au spirit antreprenorial, le plac emoțiile noi și tind să fie mai empatici cu ceilalți. Însă pe lângă aceste abilitați și caracteristici pe care o persoana pasionată de călătorii le dezvoltă, exista și altele extrem de dorite de către angajatori, abilitati pe care îmi doresc să le dezvolt în rândurile ce urmează:

  • Atunci când pasiunea ta este să călătorești, arăți că îți plac schimbările și poți fi flexibil într-un mediu de lucru diferit.
  • Calatorul de regulă o minte mult mai deschisă – datorită experientelor diverse și a contactului cu diferite culturi și-a dat seama că realitatea lui nu este singura realitate. Prin urmare, nivelul acestuia de toleranță și acceptare față de ceea ce este diferit este de obicei mult mai mare.
  • Capacitatea de a lua decizii– se înțelege că o persoană care a călătorit mult este obișnuită să ia decizii importante și rapide,  iar daca vorbim despre o functie cu resposabilitate intr-o companie, astfel de abilitati  sunt extrem de importante.
  • Abilitatea de a găsi soluții – A vedea lumea și situațiile din perspective noi, iți oferă o baza solida de informații care ulterior te poate ajuta în identificarea unor soluții noi.
  • Abilitați de organizare și planificare– În călătorii este important să iți definești obiective și să iți planifici fiecare etapa necesara atingerii acestora, de aceea calatoriile sunt un spațiu excelent în care aceste abilitați pot fi dezvoltate.
  • Munca în echipă– este de obicei un element comun în orice călătorie. Atunci când călătorești însoțit, va trebui să fii de acord, să negociezi ce activități sau locuri aveti de vizitat în fiecare zi și să ajungi  la un acord cu ceilalti membri ai grupului. Aceasta experienta te va ajuta, fără îndoială, să iți împărtășiți opiniile și să le accepți pe ale celorlalti.
  • Mai multa încredere în tine însuti– Probabilitatea este foarte mare că atunci când ai fost foarte expus unor situații diverse, unor culturi diferite sau ai fost pus in fata unor noi provocări și ai reușit cu succes sa le depășești, increderea în tine însuti să fie crescută, aspect care fară îndoială nu v-a trece neobservat în cadrul unui interviu de angajare.

Concluzia mea 🙂

Atunci când călătorești  este ca și cum ai frecventa cursurile unui master în abilități personale. Iar dacă  ai și curajul să  călătorești singur, să ieși din zona de confort, vei învață să te cunoști mai bine pe tine, pe ceilalți, să apreciezi și sa te bucuri. Este cel mai aprig exercițiu de independență, prin care iți dezvolți abilități care pot fi folosite ulterior  și în domeniul profesional .

Sunt cu siguranță multe alte beneficii pe care calatoriile le aduc în viața noastră atât la nivel personal cât și profesional, iar vremurile pe care le trăim acum nu fac decât să ne întristeze și mai mult. Însă, în calitate de călător pasionat  îmi mentin optimismul și încrederea că lucrurile se vor așeza.

Până atunci visarea este și ea o călătorie, cărțile fiind principalul instrument care ne pot facilita această experiență. 😉

Lasa un comentariu

*Prin completarea acestui formular esti de acord cu stocarea si folosirea datelor tale personale de către acest site web.

S-ar putea sa iti placa

 

copyright 2020 © Mihaela Tomescu