Ce alegem să facem cu timpul nostru în aceasta perioada poate avea un impact pozitiv sau negativ asupra noastră atunci când lucrurile se vor pune din nou în mișcare.
Este un moment foarte bun pentru a ne concentra pe îmbunătățirea prezenței noastre în mediul online. Linkedin este platforma dedicată profesioniștilor, dar totuși ,se pare că o persoana obișnuită petrece doar 17 minute/ lună e acesta platformă.
👌 Bănuiesc că ai deja un profil de Linkedin, iar asta dovedește că ai ținut pasul cu trendurile în materie de joburi și cum functionaza căutarea unui job în zilele noastre , înseamnă că înțelegi importanța networking-ului când vine vorba despre dezvoltarea și oportunitățile profesionale.
⚠️ Dacă încă NU ai un profil de Linkedin, iți sugerez să iți faci unul cât mai curând. Lipsa unui astfel de profil are multiple dezavantaje, în special dacă iți dorești, fie acum, fie pe viitor, să faci o schimbare în carieră. Mai mult decât atât, lipsa unui profil de Linkedin poate fi considerata un semnal de alarmă atât pentru recruiteri cât și pentru partenerii din mediul profesional din care faci parte. ( Dacă citești acest articol pe Linkedin, atunci nu este cazul tău )
Acestea fiind spunse, te invit să parcurgem împreună aspectele esențiale de care trebuie să te ocupi, dacă iți dorești să ai un profil de Linkedin puternic.
De ce trebuie sa tii cont atunci cand iti faci un profil de Linkedin?
Ești interesat de noi oportunități?Dacă nu știai, exista o opțiune oferită de Linkedin care iți permite să spui celor care iți vizualizează profilul ,că ești interesat de noi oportunități. În cazul în care ești, ai grijă ca această informație se se regăsească pe pagina ta personală. În felul acesta comunici celor care ar putea avea o propunere pentru tine, că s-ar putea să fi interesat.
Numărul de conexiuni este importantArată despre tine că ești o persoană ușor abordabila, interesată să iți mărești rețeaua de cunoștinte, arata că ești activ în interacțiunea cu ceilalți profesioniști.
Poza de profil este OBLIGATORIE!Lipsa unui poze este un semnal de alarmă în ceea ce privește profesionalismul și seriozitatea ta. Nu uita, este o poză pe care o folosești în scop profesional, deci ar trebui să arate ca atare.
Experiența profesională. Din perspectiva unui angajator, secțiunea în care este menționată experiență profesională este unul dintre aspectele cele mai importante ale profilului tău. Recrutorii analizează companiile pentru care ai lucrat ( este important de menționat industria în care activează compania pentru a le face munca ma usoara), cât timp ai lucrat pentru fiecare companie, titlul postului, responsabilitățile și realizările avute.
CUVINTE CHEIE! (KEYWORDS).Poate cel mai important factor care duce la apariția profilului tău în căutările recruiterilor și ale managerilor care angajează, sunt CUVINTELE CHEIE (keywords). Recruiterii stiu foarte bine ceea ce caută atunci când recrutează pentru un nou rol, iar dacă profilul tău sau experiența profesională nu conține unul sau mai multe dintre aceste cuvinte cheie specifice domeniului tău de activitatea, devine foarte dificil pentru ei să identifice dacă ești sau nu persoana potrivită pentru job. Cu cât evidențiezi mai bine realizările și abilitățile din domeniul tău de activitatea cu atât mai repede determini un recruiter să iți vizualizeze profilul și eventual să te contacteze pentru a-ți face o propunere.
Descrierea ta! (SUMMARY).Parte importantă a profilului tău de Linkedin este secțiunea de Summary. Aici ai ocazia să atragi atenția celor care iți vizitează profilul, să clarifici anumite aspecte privind schimbările în carieră, să evidențiezi relizari profesionale, să menționezi ariile de interes, și, de ce nu, să folosești și mai multe cuvinte cheie care te pot duce mai aproape de oportunitatea în cariera mult visată.
In concluzie
Nu uita, un profil de Linkedin ar trebui să fie ușor de parcurs. Atragi atenția având cuvintele cheie potrivite (realizări, limbi străine, abilitați, sisteme în care ai lucrat, limbaje de programare pe care le stăpânești, etc.) care descriu ce ai făcut și modul în care ai îndeplinit sarcinile. Asta nu înseamnă că ar trebuie să faci o listă cu toate responsabilitățile pe care le-ai avut.
Dacă activezi într-o industrie specifică, abilitățile și cuvintele cheie din domeniul în care activezi ar trebui să fie prezente pe întreg parcursul profilului de Linkedin.
Doar pentru că cele menționate mai sus sunt cele mai importante aspecte urmărite de către recruiteri, nu ar trebui să neglijezi celelalte aspecte ale profilului tău. Studii, recomandări, cursuri și certificări, secțiunea Skills & endorsements, secțiunea de Projects etc.. Toate acestea ajută la construirea unei imagini cât mai clare a ceea ce ești tu ca om și profesionist.
Este timpul să iți transformi profilul de pe Linkedin într-un instrument de carieră care iți evidențiază abilitățile, experiențele și care te ajută să iți atingi obiectivele profesionale.