Care sunt soft skills-urile pe care le urmaresc angajatorii in 2020

autor Mihaela Tomescu


Există un interes din ce în ce mai mare pentru soft skills în rândul angajatorilor, și acest lucru este analizat în procesele de recrutare. Cel care deține abilitați practice este în continuare important, fară ele nici macar nu ar fi considerat pentru un interviu. Dar imediat ce această selecție are loc, intră în joc soft skills-urile , acele abilitați non-tehnice pe care candidații le au și care pot face ca balanță să încline în favoarea lor.


Chareles Darwin a suprins cel mai bine această ideee atunci când a spus:

Nu suprvietuieste cea mai puternică dintre specii, nici cea mai inteligența, ci cea care se adaptează cel mai bine.
Chareles Darwin

Recruterii și angajatorii tind din ce în ce mai mult să tină cont de trăsăturile de personalitate ale viitorilor angajați.

De ce aceste tipuri de abilitați au o așa mare importantă atunci când vine vorba de recrutare ?

Mediul de lucru s-a schimbat foarte mult în ultimii ani , iar premisele sunt că aceasta schimbare va continua să existe. Peste 50% din profesiile viitorului nu există încă. În acest scenariu, anumite abilitați ale angajaților, cum ar fi capacitatea de adaptare, curiozitatea intelectuală sau spiritul inovator joacă un rol cheie în procesele de recrutare.

Un CV impresionant care include diferite certificări, realizări, diplome etc, nu mai este cheia atunci când companiile sunt în căutare de noi talente. Dacă ai nevoi de recrutare actuale sau viitoare, și esti pe punctul de a demara procese de recrutare, recomandare mea este să urmaresti abilitățile soft ale candidaților, aceastea fiind în prezent cei mai buni predictori de performantă.

Aceste abilitați sunt strâns legate de personalitatea și inteligența emoțională a candidadtilor, iar 75% dintre ele anticipează succesul pe termen lung.

Deci, care sunt skills-urile pe care le urmăresc angajatorii in 2020?

Una dintre cele mai importante abilitați soft pe care angajatorii le urmăresc în 2020, este capacitatea de a lucra în echipa. Un procent ridicat de lideri și profesioniști în resurse umane își doresc alaturi de ei oameni care sunt capabili să lucreze bine în echipa și alaturi de colegi cu personalități cât mai diverse.

O altă abilitate extrem de căutată este gândirea critica, urmată de comunicare scrisă, etica profesională, comunicare verbală și leadership-ul.

Creativitatea este o altă abilitate care va căștiga teren în procesele de recrutare în viitorul apropiat. Oamenii creativi sunt capabili să găsească soluții diferite și inovatoare la probleme.

Abilitățile practice sunt importante, DA. Dar, fară îndoială, acest tip de abilitați, cu o componentă mai personală și mai puțin tehnica, căștiga teren în procesele de recutare ale anului 2020.

Lasa un comentariu

*Prin completarea acestui formular esti de acord cu stocarea si folosirea datelor tale personale de către acest site web.

S-ar putea sa iti placa

 

copyright 2020 © Mihaela Tomescu