Brandul tau personal pe Facebook conteaza!

autor Mihaela Tomescu

A avea un brand personal solid devine din ce în ce mai important. Cu atât mai mult cu cât situația incertă în care ne aflăm acum poate însemna un viitor și mai competitiv atunci când iți vei căuta un loc de muncă.

Cu cât reușești să te diferențiezi mai mult de ceilalți, să ieși în evidență într-un mod pozitiv și să te poziționezi ca un profesionist, cu atât mai bine.

Cu ceva ani în urmă, doar celebritățile se bucurau de branding personal, avantaj dat de mediul în care aceștia se învârteau, televiziunile și presa facilitând construirea unui brand personal pentru ei.

Dar, în vremurile noastre, fiecare dintre noi își poate construi un brand personal folosind instrumentele online, absolut gratuite, pe care le avem la dispoziție.

Azi vom vorbi despre Facebook – Cea mai mare platformă de social media din lume, având 2.5 miliarde de utilizatori la nivel global și bineinteles ca numărul acestora continuă să crească.

Majoritatea oamenilor fac o distincție clară intre utilizarea Facebook-ului pentru activități ce țin de viață privată și Linkedin pentru latura profesională.

Dar, știai că Facebook este folosit de către angajatori tot mai des? Angajatorii din Romania în special cei care s-au adaptat noilor metode de recrutare, vor analiza cu mare atenție prezența sociala în mediul online a unui candidat/ angajat.

Facebook este folosit din ce în ce mai des ca un instrument de identificare , validare și recrutarea.

Chiar daca acum nu ești neapărat în căutarea unui loc de munca, este foarte probabil ca la un moment dat să fi, și nu cred că iți dorești că profilul tău de Facebook să iți saboteze șansele pe care le ai sa obtii jobul mult visat.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le faci numaidecât pe Facebook, daca vrei să nu te autosabotezi singur.

  1. Facebook are o secțiune ”Despre mine” pe care ar fi indicat să o folosești, deoarece tot mai multi angajatori folosesc Facebook in scopul de a gasi candidati potriviti, și este păcat să ratezi o oportunitate pentru că informații ce țin de latura ta profesionala lipsesc cu desavarsire.
  2.  Elimina orice comentarii, fotografii neadecvate, mai ales daca ești în căutarea unui loc de munca în acest moment.
  3.  Ai mare grijă la detaliile de configurare a confidențialității profilului tău de Facebook, asigura-te că poți controla orice informație este vizbila pe pagina ta.
  4.  Ai grijă de reputația ta online. Înainte să comentezi ceva cu care nu ești de acord, respiră adânc și așteptă câteva secunde. De cele mai multe ori, un comentariu emoțional nu va face decât să dăuneze brandului tău personal. Nu te implica în controverse inutile și nu raspunde emoțional la comentarii.
  5.  Selectează cu atenție conținutul pe care îl distribui pe Facebook, și asigura-te că este unul de calitate și apreciat, si mai ales in acord cu valorile tale si cu imaginea pe care vrei sa o proiectezi despre tine. Cu siguranță Like-urile sunt cele care validează calitatea conținutului tău. 😉

Nu uita: Brandul personal Este tot ceea ce faci, și tot ceea ce NU faci.., chiar și pe Facebook.

 

Lasa un comentariu

*Prin completarea acestui formular esti de acord cu stocarea si folosirea datelor tale personale de către acest site web.

S-ar putea sa iti placa

 

copyright 2020 © Mihaela Tomescu